Osasto 15

Ruskeala-Seura ry

Ruskealan pitäjä sijaitsee luovutetussa Karjalassa, Niiralan raja-aseman ja Sortavalan puolivälissä (matkaa kumpaankin on Ruskealasta noin 30 km). Rajanaapureina olivat ennen viime sotia Pälkjärvi, Soanlahti, Suistamo, Harlu, Sortavalan maalaiskunta, Uukuniemi ja Kitee. Koko Ruskealan pitäjä jäi alueluovutuksessa Venäjän puolelle.

Ruskeala-Seura perustettiin Helsingissä 15.12.1967 Pääkaupungin Ruskeala-Seura -nimisenä. Vuoden 2020 sääntömuutoksessa seuran nimi lyhennettiin. Olemme nyt lyhyesti ja ytimekkäästi Ruskeala-Seura. Ajatus nimen muutoksesta sai alkunsa, kun Joensuussa toiminut Ruskealan pitäjäseura (Ruskeala-Seura) lopetti toimintansa kesällä 2019. Olemme nyt valtakunnan ainoa Ruskeala-Seura. Vaalimme Ruskealan perintöä ja tallennamme sitä jälkipolville. Huolehdimme myös Ruskealan hautausmaan hoidosta. Jäseniä seurassa on 120 eri puolilta Suomea. Nuorisojäseniä, eli alle 18-vuotiaita, meillä on kolme.

Katso verkkosivuiltamme lisää Ruskeala-Seuran toiminnasta ja rukiilaisista suvuista.
https://www.karjalanliitto.fi/karjalan-liitto/jasenyhteisot/pitajaseurat/ruskeala-seura-ry.html

Facebookista meidät löydät osoitteesta Facebook.com/Ruskeala-Seura ja Instagramista haulla @ruskealaseura.

Verkkosivuiltamme ja Facebookista löydät myös Seuran puodin, josta voit hankkia Ruskeala-aiheista luettavaa.

Tästä linkistä voit katsoa lisää Ruskeala-Seurasta ja Ruskealasta https://docs.google.com/presentation/d/12iVgKSg2Rw6D0RlgzuSAgFcpcnFVDqUU/edit?usp=sharing&ouid=107130668432272418797&rtpof=true&sd=true

%d bloggaajaa tykkää tästä: