Osasto 19

Tissarin Sukuseura ry

Monta tapaa päästä sukujuurille: esimerkkejä Tissarin Sukuseuran toiminnasta jo 40 vuoden ajalta

Tissarin Sukuseura ry perustettiin vuonna 1981, joten vuosi 2021 on sukuseuran 40-vuotisjuhla­vuosi. Koronapandemian vuoksi sukuseura järjestää 40-vuotissukujuhlan vuonna 2022 ja samassa yhteydessä myös uuden kaksiosaisen sukukirjan julkistamistilaisuuden.

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa. Sukuseurassa tehdään sekä perinteistä että dna-sukututkimusta ja julkaistaan sukututkimuksen tuloksia. Ensimmäinen sukukirja ”Tissarin sukua vuosisatain takaa” valmistui jo viiden vuoden kuluttua sukuseuran perustamisesta.

Sukututkimuksen mukaan kaikki Tissarit ovat sukua keskenään. Tissarin suvun kantakoti on Kan­gasniemellä. Kaksiosainen sukukirja ”Tissarin sukua Kangasniemellä 500 vuotta” sisältää tiedot noin 1540–60-luvulla syntyneestä Matti Tissarista ja hänen jälkipolvistaan nykypäiviin asti sekä suvun jäsenten tarinoita, kertomuksia, valokuvia, lehtileikkeitä ja muuta aineistoa.

Kangasniemen lisäksi Tissareita asuu runsaasti Pohjois-Savossa, esimerkiksi Pielaveden seudulla. Pielaveden sukuhaarasta on julkaistu sukukirja ”Pielavetisen sotilaan Tissaris Matti Matinpojan jälkeläisiä 1700-luvulta lähtien”. Loppukesällä 2022 julkaistaan jo neljäs sukukirja. Kaksiosainen kirja kertoo Pielaveden sukuhaarasta sisältäen edellä mainittuun sukukirjaan verrattuna enemmän myös henkilöitä ja paikkoja tarkastelevaa uutta tietoa, tarinoita ja valokuvia sekä sukutaulujen päivityksiä. Uuteen sukukirjaan päivitetään edelleen aiemmassa sukukirjassa olevien ja uusien henkilöiden tietoja. Sukututkijat toivovat, että suvun jäsenet lähettävät heille päivitettyjä tietoja perheessään tapahtuneista muutoksista, kuten myös suvun tarinoita ja valokuvia. (Kts. ohjeet)

Löytyykö Sinun sukujuuriltasi Tissareita tai oletko kiinnostunut:

  1. erilaisista tavoista päästä sukujuurille
  2. Tissarin Sukuseuran tavoista tehdä sukututkimusta ja selvittää suvun vaiheita ja historiaa
  3. mahdollisuuksista osallistua Tissarin Sukuseuran toimintaan
  4. päivittämään perheesi tietoja Pielaveden sukuhaarasta tekeillä olevaan sukukirjaan

Tutustu Tissarin Sukuseuran esittelyyn: ”Monta tapaa päästä sukujuurille: esimerkkejä Tissarin Sukuseuran toiminnasta jo 40 vuoden ajalta”.

Tervetuloa mukavaan seuraan ja osallistumaan Tissarin Sukuseuran toimintaan ja tapahtumiin!

YHTEYSTIEDOT

Tissarin Sukuseura ry

tissari.sukuseura [at] gmail.com

Sukuseuran verkkosivut: https://www.tissarinsukuseura.net/

Facebook-ryhmä: Tissarit%d bloggaajaa tykkää tästä: