Osasto 4

Keski-Suomen Argillanderit ry

Keski-Suomen Argillanderit ry on toiminut vuodesta 1978. Kantaisäksi määriteltiin tuolloin Pihtiputaalla 1779 kuollut korpraali Israel Argillander. Yhdistyksen puitteissa on tehty kattava sukututkimus, joka julkaistiin kirjana 2018. Kirja sai vuoden sukukirja -palkinnon. Sukutietokantaa tietenkin päivitetään edelleen. Välineistöön on lisätty geenitutkimus ja tavoitteena on löytää nyt tunnettuja enemmän esi-isiä kantaisällemme.

Seura järjestää vuosittain vähintään yhden sukutapaamisen, yleensä käydään tutustumassa suvun kannalta kiinnostavaan paikkaan Keski-Suomessa. Joka kolmas kesä pidetään sukujuhla ja -kokous. Suvun levitessä yhä laajemmalle, netin merkitys kasvaa. Sukuseuran jäsensivuilla uusin lisä ovat vuosikymmenten kuluessa kerätyt lehtileikkeet, Facebookin sukuun kuuluville avoin ryhmä palvelee keskustelupaikkana.

Seuran kautta voi saada tietoja pihtiputaalaisista suvuista sekä opastusta sukujulkaisujen tekemiseen. Sukuseuraan saa parhaiten yhteyden nettisivujen kautta tai lähettämällä sähköpostia sukuneuvoston jäsenille. Myös seuraan liittyminen onnistuu nettilomakkeella.

Tutustu Keski-Suomen Argillandereihin: https://argillanderit.net/kuulutko-sukuuni-2021-keski-suomen-argillanderit/

Yhteystiedot

Keski-Suomen Argillanderit
https://argillanderit.net

%d bloggaajaa tykkää tästä: