Osasto 8

Laamasten-Redsvenien Sukuseura ry

Kahden suvun, Laamasten ja Redsvenien, vuosisatojen takaiset vahvat juuret ovat Savonlinnan ja Enonkosken alueilla. Käytännössä olemme valtakunnallinen sukuseura, sillä nykyisin sukuhaaroihimme kuuluvia henkilöitä asuu ympäri Suomen ja ulkomailla.

Sukuseura on julkaissut v. 2013 Redsvenien sukukirjan ”Redsvenit 500 vuotta Savossa”. Elokuulla 2019 valmistuivat kolmiosainen Laamasten sukukirja ”Laamanen Vanhan Kerimäen kantasuku” ja ”Laamasia Kauvonniemellä ja vähän sen ympärillä”. Laamasten sukukirjassa on myös Redsvenit hyvin edustettuna ja kirjoja on vielä saatavilla sukuseuran nettisivun kaupan kautta.

Sukututkijamme Mirja Karjalainen kiteyttää toimintamme periaatteet lyhyesti: ”Laamaset ja Redsvenit ovat sukuhaarassamme erottamattomat, sillä kolme Redsvenien tytärtä meni naimisiin kolmen Laamasen veljeksen kanssa. Siksi sukuja on tutkittu yhdessä. Seuran tarkoituksena on
selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa.”

Sukuseuran sääntömääräinen sukukokous pidettiin elokuulla 2022 Enonkoskella. Kahden vahvan savolaisnaisen tarinoista syntyi kirjat, jotka esiteltiin sukukokouksessa. Jatta Ollikaisen kirja ”Minä olen Aune Alavina” kertoo henkilökuvan Aune Turtiaisesta ja vastaavasti Mirja Karjalaisen kirja ”Kympin tyttö” kertoo henkilökuvan Oili Laamasesta. Näistä kirjoista löytyy lisätietoa nettisivumme ja Facebook sivumme kautta.

Jos tunnistat kuuluvasi edellä mainittuihin sukuihin, niin liittymällä sukuseuraan ja Facebook -sivullemme saat lisätietoa sukusi juurista. DNA-tutkimuksia jatketaan ja niiden avulla saadaan selvitettyä lisää eri sukuhaarojemme välisiä yhteyksiä. Monella sukuseuramme jäsenellä on
yhteys kumpaankin sukuun, joten sukututkimus on vahvistanut näitä sukujemme keskinäisiä siteitä.

Tervetuloa mukaan toimintaamme ja yhteyden meihin saatte helposti Facebook -sivun kautta
https://www.facebook.com/groups/Laamanen.Sukuseura/

Lisätietoja:

https://www.laamanen-redsven.net/

https://www.facebook.com/groups/Laamanen.Sukuseura/

YHTEYSTIEDOT

Laamasten-Redsvenien Sukuseura ry
https://laamanen-redsven.net%d bloggaajaa tykkää tästä: